Adidas Kék Narancs Vásárlás Neo Vs Jog Cipő FehérFérfi rxBeCWod
> > A hűtlenség és ami utána jöhetHagyományos Xjde6aqe Air Max Nike 2017 Se Női Cipő reCdxBo
A párterápiába érkező párok jelentős százaléka hűtlenség kapcsán kéri a terapeuták segítségét. A segítségkérés jó jel, hisz a felek megoldani igyekeznek a problémát, közösen szeretnék folytatni az életüket. A pár tagjaiban ekkor mindenféle érzés kavarog, tombol, mivel a félrelépés kiderülésekor gyakran azt élik meg, a kapcsolatukban bomba robbant fel. Küzdenek a szégyennel, a haraggal, a keserűséggel, a becsapottság, a „kevés vagyok” vagy „nem vagyok elég jó” érzésével. Függetlenül attól, melyik oldalon állnak, érezhetnek bűntudatot vagy hibáztathatják a másikat. Időnként hallani olyat, hogy valakit hidegzuhanyként ér a másik félrelépése. Csodálkozik, mert mindent tökéletesnek, kielégítőnek élt meg a párkapcsolatában. Habár léteznek ilyen idealizált megélések, több esetben vallják be a páciensek, hogy már előtte is tudták, érezték, hogy valami nincs rendben, szinte várható volt a végkimenetel.
Hagyományos Xjde6aqe Air Max Nike 2017 Se Női Cipő reCdxBo
Valójában a hűtlenség már akkor elkezdi aláásni a kapcsolatot, amikor a másik még mit sem sejt a történtekről. Amikor pedig szembesül az igazsággal, a reakciók és érzések egész kavalkádját átéli. Talán semmi sem fájdalmasabb, rombolóbb a partnerkapcsolatban, mint amikor kiderül, társunk megcsalt bennünket. Ez alapjaiban kérdőjelezi meg a párkapcsolat egységét. A rendszerszemléletű párterápiában a hűtlenségről, mint a párkapcsolati dinamika következményéről gondolkodunk. Ez azt jelenti, hogy a félrelépés következménye a kapcsolat működésének. Mindkét félnek szerepe van benne, hogy megtörténjék.
Mindannyiunk számára fontos a párkapcsolati, házastársi hűség. Ha vannak is olyanok, akik ezt tagadják, azoknak a párkapcsolata vagy romokban hever, vagy ők maguk is kifelé nézelődnek. A nyitott házasság divatosan hangzik, a tapasztalatok mégis azt bizonyítják, csak bizonyos esetekben megvalósítható. A hűség nem egyszerűen erkölcsi vagy vallási tiltás, ugyanakkor a legtöbb vallás hangsúlyozza, míg a háromszög-helyzetet elítéli.  A kizárólagosság iránti vágy sokkal inkább fakad az emberi természetünkből és függ szorosan értékrendünktől, jellemünktől, szeretetvágyunktól. Legyen valaki, aki mindenki másnál jobban szeret bennünket, aki mellett elköteleződhetünk. Az elkötelezettség adja a partnerkapcsolat stabilitását. Ezzel szemben a hűtlenség bizonytalanság, félelem, kétely, árulás és bizalmatlanság érzését vonja maga után.
Esther Perel  az igényeink kettősségére, ellentmondásaira hívja fel a figyelmet. Az embernek szüksége van ugyanis biztonságra, állandóságra, megbízhatóságra, folytonosságra. Ezek a megállapodásra, fészekrakásra irányuló szükségletek. Emellett azonban vágyakozunk az újdonságra, változásra is, ami a teljesség élményét, az izgalmat, a rejtélyt hozhatják az életünkbe. Ez pedig kockázatvállalásra késztet bennünket. A biztonság, előreláthatóság és a változatosság, azaz a kockázatvállalás kizárják egymást. Perel ezzel magyarázza a párkapcsolatok elégedettségének csökkenését. Ha meg is van a tartós érzelmi elköteleződés, a mindvégig tartó romantika, érzelmi és szexuálisan kielégítő kapcsolat pusztán illúzió. Folyamatos odafigyelésre, közös „munkára” van szükség.
A félrelépésnek számos oka lehet. Szexuális kíváncsiság, változatosságra törekvés. Előfordul, hogy a szerető pusztán azért érdekesebb, mint a társ, mert „más”. Egyes párok esetén a megcsalást hatalmi harc eredményezi. Olyan esetekben, amikor a feleség túlzottan korlátozza férjét, aki férfiatlan szerepekbe vonul vissza. Ekkor a férj hűtlensége mögötti motiváció főképp a hódítás, mintsem ami utána következik. A hagyományos gondolkodás szerint a nők szexuális félrelépését érzelmi kielégületlenség, elhanyagolás váltja ki. Van, amikor az alacsony önértékelés visz rá valakit, hogy kipróbálja, alkalmas-e valaki más meghódítására. De az is előfordul, hogy szexuális funkciózavar lép fel a párkapcsolatban, így annak bizonyítására, hogy az egyén képes a szexuális életre, másvalakivel nyer bizonyosságot. Más esetben a hűtlenséggel puszta büntetésről van szó, cselekedetével a haragját fejezi ki partnere felé az illető. Ilyenkor azonban a partner választása esetleges, a parakapcsolat pedig nem jár a remélt örömmel.
 
Popper Péter

Hagyományos Xjde6aqe Air Max Nike 2017 Se Női Cipő reCdxBo

azt vallotta, hogy a hűtlenséget párkapcsolatban felvállalni nem érdemes, sőt gyávaság. A hűtlen azzal, hogy társával megosztja, mit tett, csak fájdalmat okoz neki. Míg ő megszabadul a tehertől, társát egyedül hagyja a tehetetlenségben. Miért is akarná valaki bántani vele a másikat? Popper úgy gondolta, ha már megtörtént a félrelépés, annak terhét vigye a csalfa. A bűntudat hordozása a hűtlen feladata. A titok azonban a két felet elkülöníti, szeparálja egymástól, így nehéz kérdés, hogyan lehet ezzel a fallal együtt élni a mindennapokban.
 
A fájdalom és a harag egészséges reakciók. Azt bizonyítják, hogy emberek vagyunk, fontos számunkra a kapcsolat, emellett értékes személyeknek tartjuk magunkat, akivel igazságtalanul bántak. A sértett, elárult fél esetében fontos, hogy képes legyen elképzelni, mit tudna tenni a másik ahhoz, hogy meg tudjon neki bocsátani. Ha ugyanis nem tud ilyen jóvátételi cselekedetben gondolkodni, a megoldást is feleslegesen remélik. Emögött egyfajta nárcisztikus sértettség áll, ami nem engedi, hogy bekövetkezzék a helyzet rendezése, a megbántott személynek sokkal fontosabb a harag megőrzése. Előfordul, hogy terápiába is azért jön, hogy a másikat büntesse, folyamatosan saját fájdalmára emlékeztesse párját. Ha nem tud vagy nem akar tenni azért, hogy megszabaduljon a múltbéli sérelmeitől, fájdalmaitól, a terápia sikeressége is kétségessé válik. Azok a párok, akik ragaszkodnak a múltbeli fájdalmukhoz, ezzel pedig bizonyítják, hogy társukban nem lehet megbízni, valójában nem tudnak részt venni a kapcsolat megjavításában.
 
Hagyományos Xjde6aqe Air Max Nike 2017 Se Női Cipő reCdxBo
Habár azt gondolnánk, a hűtlen helyzete egyszerűbb, neki hasonlóan nehéz kérdésekkel, érzésekkel kell szembenéznie. Ahhoz, hogy a kapcsolat társával továbbvihető legyen és abban jól érezze magát, szükséges elfogadnia, hogy a harmadik fél iránt érzett érzelmei nem múlnak el egyik napról a másikra. Döntése, elköteleződése ellenére a meghitt órák, intim pillanatok még sokszor eszébe juthatnak. Fontos rendszeresen tudatosítania magában, hogy viselkedését nem érzelmei, vágyai irányítják. Előfordulhat, hogy a szerető keresi társaságát, így meg kell tanulnia elhárítani a közeledést. Azzal pedig, hogy megéli partnere, házastársa megbocsátását, vagyis azt a bizonyosságot, hogy ő valóban szereti, bűntudatot jelenthet számára. Ezzel ébred rá, hogy a másikat mennyire megbántotta.
 
Összességében elmondhatjuk tehát, hogy a párkapcsolat helyreállásához mindenképpen motiváltnak kell lenniük a konstruktív változásra. A felelősség és az érzelmek felvállalása után tudni kell elviselni és elfogadni a negatív érzéseket, végül pedig elengedhetetlenül szükség van a megbocsátásra. Egyfelől a hűtlen fél bűntudatára és bocsánatkérésére, másfelől a megbántott személy őszinte megbocsátására. Ami azt is jelenti, hogy a jövőben ez nem lesz közöttük vissza-visszatérő téma. A krízis jó esetben egy magasabb szintű kapcsolat eléréséhez vezethet. A változás nyíltabb kommunikációt, újraéledt bizalmat hozhat magával.
 
Felhasznált irodalom:Sneakers Thea Air 001 CipőBarna Nike 153 Aj2010 32 Max Női Wmns v0ymNnwO8
      Esther Perel:  Szeretkezés fogságban – A szexualitástól az erotikáig
      Gary Chapman: Maradjunk együtt! – Házassági krízisek megoldása
Hagyományos Xjde6aqe Air Max Nike 2017 Se Női Cipő reCdxBo
      Judit Siegel: A bizalom helyreállítása - Tárgykapcsolati párterápiaKeres Kínál Hirdetések Max MagyarországNike Air Cipő 92EDWHIY
      Tóth Miklós: Házasságterápia
      Popper Péter előadás https://www.youtube.com/watch?v=s5wzhLe4aaU
Hagyományos Xjde6aqe Air Max Nike 2017 Se Női Cipő reCdxBo
Deszkás Új Cipő Kollekció Adidas Akció Fehér Adiease Fekete Férfi jL534AR Max Ah8050 Férfi Sportcipő Air Cipőwebáruház Nike 270 014 A Madeinpapp 3Rjq4Ac5L